Imamo večletne izkušnje, znanje in uporabljamo kakovostne materiale, kar je zagotovilo za najboljšo fasado vašega objekta.

IZDELAVA FASAD IN IZOLACIJA OBJEKTOV

V podjetju Vijosa d.o.o. se zavedamo pomembnosti funkcionalnosti in izgleda, ki jo ima fasada. Pri odločitvi za novo fasado, vam pomagamo s strokovnim svetovanjem, katera vrsta fasade se bo najbolje podala vašemu domu ali poslovni stavbi.

Kvalitetna fasada lahko bistveno zmanjša energetsko porabo. Fasaderstvo tako vključuje sam tehnični vidik izgradnje fasade, kar predstavlja izbiro pravih materialov in postopkov izgradnje. Poleg tega pa fasaderstvo predstavlja tudi ustvarjanje primerne zaščite za fasado in tudi njeno barvanje.
Pri zaščiti se uporabljajo razni impregnacijski premazi, ki povečujejo vodoodbojnost in varujejo pred izsojevanjem ter korozijo, ki jo povzročajo kemikalije.

Kakovostna fasada mora biti paroprepustna, poleg tega mora tudi odbijati dež. Prezračevana fasada dopušča pari, ki prehaja iz notranjega prostora v zunanji zid in prodira skozenj proti zunanji strani, da izhlapeva v navpičnem zračnem toku med toplotno izolacijo in fasadno oblogo. Zunanji zid se tako suši. Pravimo, da »stavba diha«.

Nanos fasade je izjemno pomemben v čim prejšnji fazi gradnje, saj s tem zaščitimo notranjost objekta pred vplivi vlage.

FASADERSTVO

– toplotna izolacija fasade
– izdelava novih fasad
– sanacije starih fasad
– obnovo zaključnih slojev fasad
– izdelavo zaključnih slojev fasad
– dodatki na fasadah
– barve fasad
– barvanje fasad
– izposoja fasadnega odra

Izposoja - najem fasadnih odrov

V primeru da ste že izbrali izvajalca, ste sami obrtnik ali pa oder potrebujete za druge namene, vam ponujamo oddajo gradbenega odra v najem.
Gradbeni oder za fasade vam pripeljemo, montiramo in demontiramo. Prevoz nad 50 kilometrov je plačljiv.
Posimo vas za predhodno rezervacijo fasadnega odra!

Vijosa - fasaderstvo, adaptacije, estrihi, knauf